Loriaux Efficiency > Paardencoaching Zakelijk

Paardencoaching voor organisaties


Mijn ervaring

In 2011 ben ik begonnen aan de (door de NOBCO gecertificeerde) opleiding Equine Assisted Coaching aan Keulseweg BV. Ik richt mij met name op het coachen van mensen vanuit een zakelijke invalshoek. Alle kennis en ervaring die ik in mijn interimwerk heb vergaard, komen goed van pas! Ik weet hoe organisaties werken, maar ook wat medewerkers beweegt. En soms zitten medewerkers en organisatie niet op één lijn, terwijl het belangrijk is dat het doel en de missie gedragen worden door de medewerkers om succesvol te zijn.

 

Voor de ondernemer of manager

In een verander- of kwaliteitstraject zijn in ieder geval twee niveaus te onderscheiden: strategie/beleid en de werkvloer. Als freelancer word ik vaak ingeschakeld om deze twee niveaus met elkaar te verbinden. Directie en management hebben duidelijk voor ogen wat ze willen. En de volgende stap is dat de medewerkers hierin meegaan. Het oude adagium ‘personeel is het kapitaal van de onderneming’ is nog steeds waar! Maar als het kapitaal met de hakken in het zand gaat, ...

Mijn ervaring en het feit dat ik extern ben helpen mee om strategie en werkvloer op één lijn te krijgen door binnen de organisatie een paar dagen per week mee te werken als bijv. projectmedewerker, secretaris of welke functie functioneel is in de betreffende situatie en als coach. Het eerste betekent dat ik meewerk met de organisatie om te zien en ervaren waar de knelpunten zitten en door veranderingen of verbeteringen door te voeren, zo mijn bijdrage leverend aan het feitelijk proces. Als coach ben ik luisterend oor/sparringpartner voor de medewerker in zgn. ‘tafelsessies’ en/of met paardencoachsessies om innerlijke weerstanden boven water te krijgen en waar mogelijk op te lossen. Dit kan 1:1 maar daarnaast kan het zinvol zijn om groepssessieste doen voor de nieuwe afdeling(en), gericht op  communicatie, samenwerking, nieuwe manier van werken, andere verantwoordelijkheden - hoe gaan we daar als groep mee om, wat is mijn plek daarbinnen?

Verder kan coaching ook in incidentele situaties zinvol zijn: matchen de kwaliteiten van uw medewerker met de functie of wat is daarvoor nodig? Heeft u een high potential, iemand die langere tijd uit het arbeidsproces is geweest of die inhoudelijk wel goed functioneert, maar sociaal niet past binnen de groep? Een coachsessie of kort coachtraject kan een positieve invloed hebben!

Heeft u een organisatieprobleem, dat u niet helemaal kunt duiden, maar voelbaar van invloed is op het succes van de organisatie? Ik kan (al dan niet met mijn coachpaarden) helpen duidelijkheid te krijgen over waar uw organisatie nu staat en wat de bestemming is. Een coachsessie of -traject maakt duidelijk waar de focus ligt, wat de sterke kanten zijn en de knelpunten. M.n. een organisatieopstelling kan hierin zeer verhelderend werken.

 

Voor de medewerker

Je hebt een leuke baan, goede functie, of fijne collega's. Je zou happy moeten zijn met je werk. Maar vaak werkt het niet zo. Je wilt meer, beter, anders. Maar hoe?! Samen met mijn coachpaarden en mij ga je op zoek wat er meer, beter of anders kan. Als je dat duidelijk hebt, leert de ervaring dat "hoe" als vanzelf komt, een logische stap als je weet waar je je focus op moet leggen. 

Regelmatig coachen mijn paarden en ik mensen die op zoek zijn naar een invulling van hun professionele leven die hen echt gelukkig maakt. Obstakels (in jezelf en daarbuiten) verhinderen je om het plezier en de voldoening te vinden die je nodig hebt om optimaal te functioneren en het gevoel te hebben dat het ertoe doet, wat jij doet. Als je daar meer over wilt lezen, verwijs ik je naar mijn blog

 

Prijzen (excl. btw)

een paardencoachsessie kost € 95,-

een systemische sessie kost € 120,-  * met representanten

traject Kort & Krachtig kost € 245,-

een traject op maat is altijd mogelijk

voor zzp'ers gelden aparte tarieven, op aanvraag

"Great things in business are never done by one person. They're done by a team of people."

Steve Jobs
Diça Design