Loriaux Efficiency > Paardencoaching Zakelijk

Paardencoaching voor organisaties


Mijn ervaring

In 2011 ben ik begonnen aan de (door de NOBCO gecertificeerde) opleiding Equine Assisted Coaching aan Keulseweg BV. Ik richt mij met name op het coachen van mensen vanuit een zakelijke invalshoek. Alle kennis en ervaring die ik in mijn interimwerk heb vergaard, komen goed van pas! Ik weet hoe organisaties werken, maar ook wat medewerkers beweegt. En soms zitten medewerkers en organisatie niet op één lijn, terwijl het belangrijk is dat het doel en de missie gedragen worden door de medewerkers om succesvol te zijn.

 

Voor de ondernemer of manager

Het coachen van individuele medewerkers in het kader van een verandertraject kan een grote bijdrage leveren aan het succes van het doorvoeren van veranderingen: beter begrip, meer acceptatie, voorbereiding op de veranderde eisen van de nieuwe organisatie, meer bereidheid om mee te werken aan het succes. 

Daarnaast kan het zeer zinvol zijn om groepssessies te doen voor de nieuwe afdeling(en): communicatie, samenwerking, nieuwe manier van werken, andere verantwoordelijkheden - hoe gaan we daar als groep mee om, wat is mijn plek daarbinnen?

Maar ook in incidentele situaties is het zinvol: matchen de kwaliteiten van uw medewerker met de functie of wat is daarvoor nodig? Heeft u een high potential, iemand die langere tijd uit het arbeidsproces is geweest of die inhoudelijk wel goed functioneert, maar sociaal niet past binnen de groep? Een coachsessie of kort coachtraject kan een positieve invloed hebben! 

Heeft u een organisatieprobleem, dat u niet helemaal kunt duiden, maar voelbaar van invloed is op het succes van de organisatie? Wij kunnen helpen duidelijkheid te krijgen over waar uw organisatie nu staat en wat de bestemming is. Een coachsessie of -traject maakt duidelijk waar de focus ligt, wat de sterke kanten zijn en de knelpunten, waar misschien missie, strategie of beleid nader, beter of anders uitgewerkt moet worden.

 

De oplossing

Tijdens een sessie met mij en mijn coachpaard(en), gaan we aan de slag door via een activiteit duidelijkheid te krijgen over de kern van het probleem en wat eraan gedaan kan worden. De kracht van paarden is, dat zij zeer sensitief zijn, geen eigen agenda hebben, niet geïnteresseerd zijn in wat u (niet) wilt horen, maar eenvoudig en direct laten zien wat er aan de hand is. Het hebben van inzicht in de problematiek, leidt vaak automatisch al tot het antwoord of de oplossing waar u mee aan het werk kunt.

Kortom, heeft uw organisatie een probleem, en staat u open voor een andere manier dan de traditionele om daarnaar te kijken en ermee aan de slag te gaan? Een kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Een offerte is altijd maatwerk. 

 

Voor de medewerker

Je hebt een leuke baan, goede functie, of fijne collega's. Je zou happy moeten zijn met je werk. Maar vaak werkt het niet zo. Je wilt meer, beter, anders. Maar hoe?! Samen met mijn coachpaarden en mij ga je op zoek wat er meer, beter of anders kan. Als je dat duidelijk hebt, leert de ervaring dat "hoe" als vanzelf komt, een logische stap als je weet waar je je focus op moet leggen. 

Regelmatig coachen mijn paarden en ik mensen die op zoek zijn naar een invulling van hun professionele leven die hen echt gelukkig maakt. Obstakels (in jezelf en daarbuiten) verhinderen je om het plezier en de voldoening te vinden die je nodig hebt om optimaal te functioneren en het gevoel te hebben dat het ertoe doet, wat jij doet. Als je daar meer over wilt lezen, verwijs ik je naar mijn blog

 

Prijzen (excl. btw)

een paardencoachsessie kost € 100,-

een systemische sessie kost € 120,-  * met representanten

traject Kort & Krachtig kost € 245,-

een traject op maat is altijd mogelijk

"Great things in business are never done by one person. They're done by a team of people."

Steve Jobs
Diça Design